Abonneer je gratis op Techzine!

Investeringsmaatschappij Dubai International Capital heeft vandaag laten weten dat het een groot aandeel heeft genomen in Sony. Het is niet duidelijk hoe groot het belang is dat de maatschappij nu heeft, maar het toont wel aan dat investeerders uit het Midden-Oosten steeds vaker investeren in grote bedrijven.

Dubai International Capital (DIC) is eigendom van Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, die heerser is van het emiraat Dubai en eveneens minister-president en vicepresident van de Verenigde Arabische Emiraten is. Alhoewel woordvoerders van DIC en Sony niet in willen gaan op de details rond de investering liet de investeerder weten dat het om een substantieel aandeel zou gaan.

Verwachting is dat het aandeel onder de vijf procent zal liggen, want bij een investering van meer dan vijf procent zou de investering eerst goedgekeurd moeten worden door de Japanse autoriteiten. Een aandeel van vijf procent in Sony vertegenwoordigt momenteel een waarde van 277 miljard yen, oftewel ongeveer 1,7 miljard euro. Volgens CEO Sameer Al Ansari van DIC is de herstructurering van Sony in een vergevorderd stadium en hebben de acties van het management aangetoond dat Sony weer op de goede weg is.

Op de beurzen werd het nieuws goed ontvangen, het aandeel Sony sloot op de Japanse beurs 4,6 procent hoger op 5.500 yen.