Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft op overnamegebied haar handen vol aan het bod op Yahoo!, maar heeft tussendoor ook nog tijd gevonden op Danger Inc. op te kopen. Danger Inc. is bekend van de SideKick, een populaire mobiele handheld.

Hoeveel Microsoft heeft betaald voor Danger is niet bekendgemaakt, maar het bedrijf laat wel weten dat de aankoop een goede aanvulling op het huidige portfolio is. "Microsoft is een wereldwijde leider met Windows Mobile en mobiele diensten die steeds verder uitgebreid worden. De overname van Danger is een perfecte aanvulling op onze bestaande software en diensten en versterkt ook onze toezegging om mobiele ervaringen te verbeteren en te ontwikkelen op basis wat individuen willen", aldus Robbie Bach, president van de Entertainment and Devices Divisie van Microsoft.


De SideKick 3 is het meest recente product van Danger

Volgens Microsoft heeft Danger reeds een jonge en enthousiaste gebruikersgroep weten aan te spreken, die veel gebruik maken van internet en ook veel sociale contacten hebben. Microsoft hoopt met de ervaringen van Danger op het gebied van mobiliteit een nieuwe ingang gevonden te hebben op de consumentenmarkt.

Zoals gezegd zijn er geen financiële details rond de overname vrijgegeven. Ook is niet bekend of de deal betekent dat we binnenkort een SideKick op basis van Windows Mobile kunnen verwachten