Abonneer je gratis op Techzine!

Vorig jaar zijn er door Nederlanders behoorlijk wat spullen gekocht op het internet. Dit heeft Thuiswinkel.org laten weten. Volgens Thuiswinkel.org is er op het internet voor zo’n vier miljard euro gekocht aan producten vorig jaar.

Online betalen wordt steeds populairder, want het lijkt erop dat de consument steeds meer vertrouwen krijgt in het winkelen op het internet. Vorig jaar werd er namelijk voor 2,8 miljard gekocht en dit jaar is dat dus 1,2 miljard meer. Desondanks is er nog steeds een groep mensen die liever gewoon naar de winkel gaat om hun product op te halen. Ongeveer zo’n 3,5 tot 4 miljoen mensen in Nederland twijfelen vaak nog of ze een aankoop wel via internet zullen doen.

Thuiswinkel.org zou graag in de toekomst willen zien dat betalingen vanaf het buitenland naar Nederland soepel kunnen verlopen zonder problemen. Ook zouden ze graag willen zien dat het verplicht is om jezelf te identificeren wanneer je aankopen gaat doen op het internet. Het gevolg daarvan is dat consumenten zeggen dat ze kans lopen om bestolen te worden van hun persoonlijke gegevens. Aan de andere kant geeft dit voor bedrijven natuurlijk meer zekerheid dat de winkelers hun betalingen ook daadwerkelijk zullen uitvoeren.