Ampere Computing koopt AI-startup OnSpecta

Abonneer je gratis op Techzine!

Ampere Computing heeft bekendgemaakt dat het AI-startup OnSpecta overneemt, met als doel AI-inferentie op cloud-native applicaties te versnellen.

“De OnSpecta Deep Learning Software AI-optimalisatie-engine kan aanzienlijke prestatieverbeteringen bieden ten opzichte van veelgebruikte CPU-gebaseerde machine learning frameworks,” legt Ampere Computing uit. De bedrijven hebben al samengewerkt en toonden toen aan dat Ampere’s toepassingen daarmee vier keer sneller werden met populaire AI-inferentie-workloads.

“De toevoeging van deep learning-expertise zal Ampere in staat stellen een robuuster platform te leveren voor de verwerking van inferentietaken met een lager vermogen, hogere prestaties en betere voorspelbaarheid dan ooit,” reageert Renee James, founder en CEO van Ampere Computing. Het bedrijf haalt extern onderzoek aan dat voorspelt dat de AI-servermarkt in 2024 een omvang van meer dan 22 miljard euro zal hebben en jaarlijkse bijna 14 procent zal groeien.

“Ampere-klanten zijn op zoek naar manieren om de kosten en de groeiende vereisten te beheren voor AI-inferentietaken in zowel gecentraliseerde als edge-gebaseerde infrastructuurscenario’s.” De software van OnSpecta “is een naadloze binaire drop-in-bibliotheek voor veel populaire AI-frameworks en zal de inferentie aanzienlijk versnellen op Ampere Altra,” aldus het bedrijf.

Investeerders in OnSpecta zijn onder meer Sage Hill Capital Partners, WestWave Capital, BMNT en GoingVC Partners. De voorwaarden zijn niet bekendgemaakt en de overname zal naar verwachting in augustus worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.