Er heerst sociale onrust bij het Belgische telecombedrijf Belgacom. Omdat de vakbonden naar eigen zeggen geen enkele garantie gekregen hebben over de werkgelegenheid na 2010, hebben ze besloten de onderhandelingstafel over de integratie van de filialen Proximus, Skynet en Telindus te verlaten. De werknemers dreigen nu met acties.

De directie van Belgacom gaat allerminst akkoord met de houding van de vakbond. "De onderhandelingen zijn al meer dan een jaar aan de gang en een akkoord was nabij", zo stelt woordvoerder Haroun Fenaux. Deze ontwikkelingen zullen ook de salarisonderhandelingen niet vergemakkelijken, zo is ook af te leiden uit de reactie va de vakbonden. "Wij zullen niet dan 100 euro netto per maand opslag vragen voor elke werknemer", aldus de vakbonden.

Maar ook het huidig loon van Belgacomtopman Didier Bellens, dat een slordige 2,7 miljoen euro bruto bedraagt, zullen niet echt bevorderlijk zijn voor de sfeer op de salarisonderhandelingen. Zoals gezegd dreigen nu dan ook acties van de vakbonden. Geruchten beweren dat pamfletten rondgestrooid worden voor acties op 18 augustus.