Abonneer je gratis op Techzine!

SanDisk, het bedrijf dat bekend is vanwege zijn geheugenproducten, is van plan om 450 werknemers te gaan ontslaan. Deze 450 werknemers zijn ongeveer vijftien procent van het totaal aantal werknemers die actief zijn bij SanDisk.

Het grootste gedeelte van deze 450 werknemers werkt op dit moment in Israël en dat betekent dus dat de vestiging van SanDisk die zich in Israël bevindt een stuk kleiner wordt dan eerst het geval was. Het aantal werknemers dat op dit moment in Israël actief is bedraagt namelijk 650 personen. Mondiaal gezien heeft SanDisk ongeveer 3000 werknemers in dienst.

De geheugenproducent SanDisk neemt afscheid van deze mensen vanwege het feit dat het bedrijf slechte vooruitzichten tegemoet zou gaan. In het tweede en het derde kwartaal van dit jaar ging het niet goed met het bedrijf en daarom heeft het bedrijf ook weinig positieve cijfers kunnen behalen ten opzichte van eerdere kwartalen. Samsung heeft het uitgebrachte bod op SanDisk, voor een eventuele overname, daarom ook weer ingetrokken.