1 min

Tags in dit artikel

,

De Amerikaanse internetgigant, die onder andere internettoegang verschaft, heeft aangegeven 12.000 mensen te moeten ontslaan. Dit gebeurd doordat de provider noodgedwongen moet reorganiseren met het oog op de economische crisis.

De banen staan op de tocht door de economische crisis en de verandering van de markt. De ISP AT&T moet daardoor reorganiseren, waardoor er 12.000 banen verloren gaan. De 12.000 medewerkers die zullen moeten vertrekken maken vier procent van de totale werknemers uit.

Er is een balanspost van zeshonderd miljoen euro neergezet voor de reorganisatie. Deze wordt toegeschreven aan het vierde kwartaal van dit jaar. AT&T werkt ook aan andere methodes om de kosten terug te dringen, hiervoor heeft de provider echter nog geen specifieke plannen bekend gemaakt.

Naast het banenverlies staan er nog wel vacatures open bij AT&T. Het bedrijf meldt namelijk nog wel op zoek te zijn naar werknemers voor de afdelingen die zich bezighouden met draadloze verbindingen, video en breedband.