Abonneer je gratis op Techzine!

The Open Handset Alliance heeft veertien nieuwe leden verwelkomt. De nieuwe leden laten door hun lidmaatschap zien dat ze Android en opensourcesystemen op mobiele telefoons ondersteuning bieden. De nieuwe leden zijn: AKM Semiconductor, ARM, ASUS, Atheros Communications, Borqs, Ericsson, Garmin International, Huawei Technologies, Omron Software, Softbank Mobile Corporation, Sony Ericsson, Teleca AB, Toshiba en Vodafone.

De nieuwe leden zullen bijdragen aan Android door code bij te dragen of telefoons uit te rollen die geschikt zijn voor Android. De nieuwe leden kunnen ook helpen door Android populairder te maken. Met behulp van de oude en nieuwe leden wil de Open Handset Alliance graag vooruit en de open systemen populairder maken.

De Open Handset Alliance zal zich blijven inzetten voor het bevorderen van het gebruik van Android en zal indien nodig ondersteuning bieden. De Open Handset Alliance is een organisatie die zich inzet voor het, door Google geschreven, open source mobiele platform, Android.

Harold de Kort, Communicatiemanager bij Sony Ericsson Benelux: "Sony Ericsson is verheugd dat ze zich heeft aangesloten bij de Open Handset Alliance. We laten hiermee zien dat we een telefoon willen ontwikkelen op basis van het Android platform. Sony Ericsson neemt enorm veel ervaring mee naar de Alliantie. We zijn expert in het maken van klantgerichte multimediatelefoons met steeds vernieuwende gebruikservaringen. Daarnaast kunnen we voortborduren op de successen van de Walkman en Cybershot submerken. Sony Ericsson is een fervent voorstander van open besturingssystemen en we zijn van mening dat de Open Handset Alliance een geweldige kans biedt om een nieuwe en unieke gebruikservaring te realiseren zoals alleen Sony Ericsson dat kan."