1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei wil Pioneer haar televisie-aanbod gaan beëindigen en wil de fabrikant verder ook nog, door een samenwerking met Sharp aan te gaan, haar DVD-speler-segment stopzetten.

Pioneer presteert op dit moment niet zo goed, mede door haar televisiesegment, waar grote verliezen in geboekt worden. Pioneer gaat, zoals het bedrijf eerder bekend maakte, om overeind te blijven in deze tijden van financiële crisis ook al tweeduizend mensen ontslaan. Daarnaast lijkt het ook mogelijk dat Pioneer haar televisiedivisie stopzet.

In maart van vorig jaar werd al bekend dat Pioneer er mee zou stoppen om eigen plasmaschermen te produceren. De beeldbuizen worden nu door Panasonic geleverd, maar deze samenwerking lijkt een kort leven beschoren te zijn. De Japanse zakenkrant Nikkei meldt dat Pioneer helemaal met televisies gaat stoppen, wat ook verklaart waarom Pioneer niet met nieuwe televisies op CES stond.

Pioneer heeft zelf nog niets bevestigd, maar laat weten te kijken waar het bedrijf kosten kan besparen. "We zijn in maart begonnen aan de evaluatie van onze activiteiten en zijn hier nog niet mee klaar", zo staat in de verklaring van Pioneer.