Abonneer je gratis op Techzine!

Verscheidene rapporten zijn opgedoken waarin wordt gesteld dat een deal tussen Microsoft en Yahoo! bijna rond is.

De website 24/7 Wall Street meldt dat volgens de termen van de overeenkomst Yahoo! vooraf drie miljard dollar betaald krijgt en 110 procent van zijn inkomsten ontvangt gedurende de eerste twee jaar nadat de zoekprovider is overgenomen door Microsoft en nadat de overnamekosten zijn betaald. Het derde jaar daalt dat aantal naar negentig procent.

Topdirecteuren van Microsoft, waaronder senior vice president van de online audience business group Yusuf Mehdi, zijn meerdere keren naar Silicon Valley gevlogen om de details van de deal te bespreken, zo wordt beweerd. Het wordt verwacht dat Microsoft Yahoo! van tevoren betaalt om zijn zoekadvertentiezaken direct over te nemen.

Microsoft is al twee jaar in gesprek over een mogelijke deal met Yahoo!, waarin het zelfs een keer een overnamebod deed en dat evalueerde, waarin Yahoo! reageerde op Microsofts ultimatum en bijna een deal sloot met Google. Echter, ook dit samenwerkingsschap mislukte vanwege antitrustmaatregelen.

Op dit moment heeft Yahoo! 19,6 procent marktaandeel in de Verenigde Staten, volgens comScore. Google heeft nog altijd 65 procent en Microsoft 8,4 procent. Mocht Microsoft Yahoo! succesvol overnemen, dan heeft het opeens bijna dertig procent marktaandeel in de Verenigde Staten.