Abonneer je gratis op Techzine!

Sony Ericsson zal op vijftien oktober voorzien worden van een nieuwe topman, ook wel de CEO (Chief Executive Officer) genoemd. Bert Nordberg zal het stokje overnemen van Dick Komiyama. Zijn functie gaat echter al in op 1 september.

Bert Nordberg werkt op het moment van schrijven nog op een andere plaats binnen Sony Ericsson. Nordberg heeft nu namelijk de leiding over de afdeling Technologie (Business Unit) van de Amerikaanse tak van de onderneming in Silicon Valley.

Uit de financiële resultaten van het tweede kwartaal van 2009 bleek dat Sony Ericsson een verlies heeft geleden van 213 miljoen euro. Tevens is het marktaandeel van het bedrijf teruggelopen van 7,5 naar 4,7 procent volgens de cijfers.

Volgens analisten die zich in Sony Ericsson verdiept hebben zouden deze negatieve resultaten te wijten zijn aan het aanbieden van te weinig interessante mobiele telefoons. Volgens de analyse zou de onderneming zich teveel gericht hebben op het afleveren van mobiele telefoons waarbij de camera en een mp3-speler hoog in het vaandel staan. Concurrenten zouden juist hebben ingespeeld op de trend van mobiel internetten. Sony Ericsson zou daar de boot gemist hebben.

Nordberg heeft laten weten dat hij de winstgevendheid en het marktaandeel van het bedrijf zo snel mogelijk wil gaan herstellen. Reorganiseren en besparen op kosten zijn daarbij belangrijke factoren. Nordberg wil deze reorganisaties en kostenbesparingen, die in 2008 al ingezet werden, daarom blijven doorvoeren.

Het aanbod van het bedrijf zal in het vierde kwartaal van dit jaar uitgebreid worden met een aantal nieuwe smartphones die momenteel onder de namen Aino, Satio en Yari door het leven gaan.