Abonneer je gratis op Techzine!

Alhoewel je zou denken dat alle apparaten met een i ervoor Apple helemaal zelf ontwikkelt, is de naam van Apples nieuwste creatie echter niet van de fruitkoning zelf afkomstig.

Fujitsu heeft namelijk sinds 2002 al een mobiele apparaat op de markt met de naam iPad. Fujitsu heeft zelfs al meer dan 7 jaar het handelsmerk in handen, en heeft Apple nog geen toestemming gegeven de naam te gebruiken.


De twee apparaten hebben echter weinig gemeen. Fujitsu’s iPad is eigenlijk bedoeld voor winkelpersoneel om voorraden bij te houden, prijzen te controleren en telefoongesprekken te voeren. Ondanks dat er een groot verschil zit tussen beide apparaten, het handelsmerk moet eerst geclaimd worden voordat Apple zijn nieuwste product onder de naam iPad uitbrengt.

Of Apple nu met Fujitsu om de tafel gaat zitten om de naam of dat het gewoon geclaimd wordt, kan dit nog tot eind februari duren. Ook zou Apple het US handelsmerk in handen krijgen, maar blijven er nog veel landen over waar Fujitsu het handelsmerk in handen heeft. Naar alle waarschijnlijkheid is Apple zo slim om het handelsmerk centraal op te kopen, aan Apple’s financiële status zal het niet liggen.