1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Garmin, de grote concurrent van TomTom, gaat binnenkort een beslissing maken of ze verder gaan in de smartphone-branche of dat ze er mee stoppen, tot nu toe heeft Garmin zijn streven nog niet behaald. Dat zegt een topman van Garmin tijdens een interview met persbureau Reuters.

Als de verkopen tegenvallen is het bedrijf bereid om uit de smartphone-markt te stappen volgens financieel bestuurder Kevin Rauckman. "We moeten de komende kwartalen de beslissing nemen of we verder investeren of ons terugtrekken", aldus de bestuurder.

In 2009 begonnen Google en Nokia met gratis navigatie voor mobiele telefoons, Garmin heeft toen een nieuwe serie, de Nüvifones, in de belangstelling gebracht om zo weerstand te bieden tegen de gratis navigatie applicaties van deze bedrijven. De telefoons van Garmin worden gemaakt door het bedrijf Asus.

Verder zullen deze acties voor wat verminderingen zorgen bij de verkoop van de normale navigatie-systemen, de PND’s. In 2008 behaalde de PND-verkoop zijn topniveau, volgens verwachtingen van Rauckman zal de verkoop elk jaar met 5 procent dalen.

Tomtom koos er echter voor om zich bezig te houden met meerdere producten dan alleen de navigatiesystemen, terwijl Garmin de andere smartphone-spelers probeert te bestrijden met een eigen telefoon.