1 min

Processorfabrikant AMD is er nog steeds niet bovenop, afgelopen kwartaal werd er opnieuw verlies geleden, of AMD dit jaar opnieuw in het rood gaat uitkomen is nog even de vraag, het verlies is in elk geval wel afgenomen ten opzichte van vorig jaar. De grote concurrent Intel heeft duidelijk niet met dezelfde problemen te kampen, zij boeken dit jaar een recordomzet.

Chipfabrikant AMD heeft afgelopen kwartaal weer verlies geleden, AMD boekte in het derde kwartaal van dit jaar een verlies van 118 miljoen dollar. In dezelfde periode van 2009 lag het verlies echter wel iets hoger, toen maakte AMD 128 miljoen dollar verlies.

Volgens topman Dirk Meyer zou dit komen doordat er weinig vraag is naar de AMD-producten, ook de laptops zouden het heel slecht doen bij de consumenten. Toch lijkt het erop dat het een stuk beter gaat met AMD dan vorig jaar, doordat AMD in het eerste kwartaal van 2010 wel winst heeft gemaakt staat het eind september op een winst van 96 miljoen dollar, ten opzichte van 874 miljoen dollar verlies een jaar eerder.

Intel de grote concurrent van AMD, doet het echter een stuk beter op de beurs. Zij maakte een recordomzet van 7,8 miljard euro. Volgens Intel-president en -ceo Paul Otellini waren de kwartaalcijfers qua omzet en winst de hoogste ooit in het bestaan van de chipmaker. Dit was vooral te danken aan de zakelijke markt en de groei van de opkomende markten.