Microsoft heeft bekend gemaakt dat er 75 nieuwe winkels in de Verenigde Staten geopend zullen worden. Het bedrijf heeft in de afgelopen twee jaar 11 winkels geopend, maar de testperiode van deze formule lijkt nu verstreken.

De 75 nieuwe winkels zijn voornamelijk gesitueerd aan de oost- en westkust van de Verenigde Staten, met een duidelijke focus op het noord-oosten, waar op het moment opvallend genoeg nog geen enkele Microsoft Store te vinden is. Volgens de planning van Microsoft zullen de nieuwe winkels in de komende twee tot drie jaar hun opening beleven.

In Microsoft Stores wordt meer getoond en verkocht dan slechts PC’s. Men kan hier bijvoorbeeld ook een demonstratie krijgen van de Xbox 360 en Windows Phone, maar ook wat betreft software en mediaspelers is men in een Microsoft Store aan het goede adres.

Het huidige aanbod aan Microsoft Stores

De timing van Microsoft lijkt perfect; onlangs werd bekendgemaakt dat Apple de snelst groeiende retailer in de Verenigde Staten is. Microsoft zal dus aan willen haken, maar heeft voorlopig nog beduidend minder winkels. Apple heeft op het moment zo’n 240 Retail Stores in de Verenigde Staten.