Werken bij een bedrijf als Google zien veel mensen wel zitten. Het probleem is alleen dat heel goed zijn in je werk dan niet altijd voldoende is. Google maakte begin dit jaar bekend in 2011 ongeveer 6000 mensen aan te gaan nemen en ze kregen binnen enkele dagen meer dan 100.000 sollicitaties binnen. Als je bij Google wilt werken, moet je dus opvallen en dat doet Matthew Epstein.

Matthew Epstein wil graag bij Google werken op de product marketing afdeling. Hij heeft daarvoor een speciale website opgezet genaamd: googlepleasehire.me. De website op zich is niet eens zo heel interessant, dat kunnen vast meer mensen bedenken. De video die hij maakte om zijn sollicitatie toe te lichten, die is pas bijzonder.

De website is pas enkele dagen online en wordt nu al opgepikt door verschillende media wereldwijd. Dit is echter pas het begin van Matthew Epstein zijn plan om Google te overtuigen hem aan te nemen. Hij geeft op de website aan dat hij de komende 21 dagen aan Google zal bewijzen dat ze hem moeten aannemen. "The next 21 days will prove whether I walk the walk or just talk the talk."

Verder geeft hij aan dat hij dit niet doet om andere te laten zien dat hij goed is in zijn vak, marketing. Hij wil aan zichzelf wil bewijzen dat hij heeft wat nodig is om gecompliceerde problemen met enthousiasme en passie op te lossen. In dit geval dus aangenomen worden bij Google.

Google heeft inmiddels contact opgenomen met Epstein en hem mede gedeeld dat hij de standaard sollicitatie procedure bij Google moet doorlopen. Iets waar hij geen bezwaar tegen heeft.

Er is natuurlijk altijd een manier om die standaard sollicitatie procedure te omzeilen, daarvoor moet je opvallen. Als iemand met een hoge functie bij Google gecharmeerd is van zijn actie kan het nog weleens heel snel gaan. Ik gok erop dat het niet lang duurt voordat hij wordt aangenomen, ik ben wel benieuwd of hij voor de komende 21 dagen nog iets bijzonders in petto heeft.