Drie grote Japanse bedrijven gaan een joint-venture aan om LCD-schermen te produceren en hiermee beter te kunnen concurreren. Het gaat om de Japanse bedrijven Sony, Toshiba en Hitachi. Deze drie bedrijven voegen hun LCD-producties samen in een nieuwe joint-venture.

Het doel is om beter te kunnen concurreren op de LCD-markt, de bedrijven denken dit samen beter te kunnen dan alleen. Het doel zal ongetwijfeld zijn om de productiecapaciteit flink op te schroeven maar de ook de kwaliteit van de hun schermen flink te verbeteren.

De nieuwe joint-venture gaat overigens alleen schermen maken voor smartphones en tablets. De schermen voor televisies blijft Sony gewoon in eigen beheer maken. Op dit moment is Samsung de grootste fabrikant van hoogwaardige LCD-schermen, de grote vraag zal zijn of de drie bedrijven samen wel in staat zijn op te boksen tegen deze Koreaanse gigant. Apple lijkt de grootste potentiële klant van de joint-venture omdat het duidelijk is geworden dat het bedrijf uit Cupertino minder afhankelijk wil zijn van Samsung voor onderdelen.