Abonneer je gratis op Techzine!

T-Mobile USA kiest openlijk voor de kant van Samsung in de rechtszaken die de Zuid-Koreaanse telecomfabrikant momenteel heeft lopen met Apple. Het Amerikaanse elektronicaconcern heeft in verschillende landen rechtszaken aangespannen tegen Samsung om de vermeend ‘slaafse’ kopieën van de Galaxy Tab.

Volgens T-Mobile worden door de rechtszaken het bedrijf en zijn consumenten onnodig getroffen. De rechtszaken tussen Samsung en Apple zijn al sinds april gaande. Daarbij eiste Apple een verkoopverbod voor diverse Galaxy-producten.

T-Mobile wilde de Galaxy Tab 10.1 en de Galaxy S 4G voor de aankomende feestdagen in de aanbieding gooien, maar door de juridische strijd tussen Samsung en Apple gaat dit feestje niet door. Het telecombedrijf zegt dat het al flink had geïnvesteerd in deze actie en tot op heden geen vervangende producten heeft kunnen vinden. "Deze investeringen zullen niet eenvoudig terugverdiend worden", aldus T-Mobile.

Een woordvoerster van Apple herhaalde het standpunt dat al langer door Apple wordt verkondigd, namelijk dat Apple haar best zal doen om haar intellectuele eigendommen te beschermen. T-Mobile zegt dat ze dit besluit respecteert, maar is van mening een verkoopverbod een "buitengewoon drastische maatregel" is.

T-Mobile is niet het eerste bedrijf dat in de openbaarheid treedt en de zijde van Samsung kiest in de juridische strijd die het bedrijf heeft lopen tegen Apple. Vorige week verdedigde Verizon Wireless publiekelijk Samsung. Andere grote Amerikaanse providers zoals AT&T en Sprint Nextel hebben nog niet gereageerd op het juridisch conflict tussen Samsung en Apple.