Nokia doet het op het moment erg goed op de smartphonemarkt. Dit is de afgelopen jaren wel eens anders geweest. Het overstappen op Windows Phone lijkt vooralsnog een goede keuze te zijn geweest van de Finnen. Voorlopig is het bedrijf ook niet van plan om zich opzij te laten zetten door andere fabrikanten, daartoe zijn de prijzen van een aantal Lumia-toestellen verlaagd.

Nokia heeft onlangs weer een nieuw Lumia-toestel aangekondigd, te weten de Lumia 610, terwijl ook het nieuwe paradepaardje, de Lumia 900, naar Europa zal komen. Ook deze toestellen zullen het bedrijf waarschijnlijk goed doen. De prijzen liggen respectievelijk op 199 en 499 euro.

Wat betreft prijzen is er echter meer goed nieuws aan de horizon, want de twee huidige Lumia’s mochten op een nieuwe prijsverlaging rekenen. De populaire Lumia 800 kost nog 329 euro terwijl de Lumia 710’s prijs is gezakt naar ongeveer 240 euro. De toestellen kostten bij introductie respectievelijk 499 en 299 euro.

Mocht je op het punt staan om een Lumia 710 of 800 te kopen, dan is het aan te raden nog enige tijd te wachten, totdat retailers hun prijzen hebben aan kunnen passen aan de nieuwe prijsstellingen van Nokia.