Abonneer je gratis op Techzine!

Zynga is in gesprek met OMGPOP met het doel de ontwikkelaar over te nemen. Dit meldt TechCrunch op basis van bronnen die bekend zijn met de onderhandelingen. Naast Zynga zouden nog meer bedrijven geïnteresseerd zijn in een overname van de ontwikkelaar van Draw Something.

Zynga zelf laat in een reactie weten dat zij niet zullen reageren op geruchten of speculatie. Doordat ontwikkelaar OMGPOP ongeveer zeventien miljoen dollar heeft verdiend, wordt er verwacht dat de deal een bedrag tussen de 150 en 250 miljoen dollar met zich meebrengt. Naast dat Zynga zich onthoudt van een reactie over de interesse van het bedrijf deed Dan Porter van OMGPOP hetzelfde op de vraag of GREE of DeNA ook een overname van OMGPOP voor ogen hebben.

Wanneer Zynga daadwerkelijk OMGPOP overneemt voor een prijs van minimaal 150 miljoen dollar, zou dit de eerste echt grote overname voor Zynga betekenen. Normaliter beperkt Zynga zich namelijk tot de overname van kleine talentvolle partijen waarbij het bedrag van overname maximaal twintig miljoen dollar betreft. Enkel de overname van NewToy voor 53,3 miljoen in aandelen en cash is een uitzondering hierop.

Echter zal er bij Zynga druk gediscussieerd worden of het niet slimmer is voor het bedrijf om zelf een vergelijkbare applicatie te ontwikkelen, in plaats van het overnemen van OMGPOP. Deze kwestie kan namelijk zeer makkelijk aan de orde komen wanneer OMGPOP te agressief is met haar eisenpakket.