Abonneer je gratis op Techzine!

Uit stukken voor de algemene jaarvergadering van Google blijkt de Eric Schmidt, ex-topman bij Google, bij het overdragen van zijn functie een compensatie heeft ontvangen ter waarde van 101 miljoen dollar. Het zou hierbij gaan om een aandelenpakket.

Eric Schmidt droeg in 2011 als medeoprichter zijn functie over aan Larry Page. Uit stukken voor de jaarvergadering blijkt nu dat Schmidt hiervoor een aandelenpakket heeft ontvangen dat ruim 100 miljoen dollar waard is. Dit pakket zou hem al voor zijn overdracht aan Page beloofd zijn. Eric Schmidt zou het aandelenpakket ontvangen hebben als dank voor wat hij voor Google als bedrijf heeft betekend. Schmidt verzette tien jaar lang werk aan de top van Google en bouwde het bedrijf uit tot een machtige wereldspeler.

Het aandelenpakket dat Schmidt dit jaar in handen heeft gekregen is vele malen groter dan voorgaande jaren. In 2009 ontving de man een pakket met een waarde van 245.322 dollar. In 2010 was het pakket met 313.219 dollar iets hoger, maar dit staat in een schril contrast met het pakket wat Schmidt in 2011 heeft ontvangen.