‘Providers niet happig op Lumia’s door Skype’

Abonneer je gratis op Techzine!

Telecomproviders zijn niet happig als het gaat om de Lumia-modellen van Nokia. Door de toevoeging van Skype op de modellen zouden providers aarzelen om de modellen in het aanbod op te nemen. Dit stelt Stephen Elop, CEO van Nokia.

De providers aarzelen om de modellen in hun aanbod op te nemen doordat zij VoIP-diensten zien als directe concurrenten van eigen diensten. De software maakt het voor gebruikers mogelijk om gratis gesprekken te voeren. Dit zorgt er vervolgens voor dat providers de omzet van de gesprekken mis loopt. De providers vrezen dat diensten als Skype de zelfde vlucht nemen als de dienst WhatsApp.

Dit zou Elop duidelijk hebben gemaakt in een gesprek met aandeelhouders. Het zou er volgens de CEO van het Finse Nokia toe lijden dat de fabrikant samen met Microsoft momenteel veel meer moet onderhandelen over deals op het gebied van prijzen en andere aanbiedingen. Nokia en Microsoft hopen zo hun product toch nog goed aan de man te kunnen brengen bij verschillende providers, maar doen dit waarschijnlijk wel met minder winst dan gewild.