Abonneer je gratis op Techzine!

De aanklacht die HTC aan de broek heeft gekregen van Apple doet het bedrijf niet veel goeds. De waarde van HTC’s aandelen zakte namelijk flink toen het nieuws bekend werd. Apple zorgde er via een aanklacht voor dat het importeren van de One X en EVO 4G LTE voorlopig niet meer mogelijk is in de VS.

Dit is erg slecht nieuws voor de Taiwanese fabrikant HTC. De fabrikant sneed afgelopen jaar behoorlijk in haar nog in ontwikkeling zijnde modellen en keek ook nog eens kritisch naar haar line-up. Het terug dringen van het aantal modellen moest HTC weer de goede richting op sturen. Dit leek te gebeuren met het uitbrengen van de nieuwe One-lijn. HTC geniet dan ook volop van de goede recensies over de modellen en het lijkt de fabrikant weer voor de wind te gaan.

Echter sleepte Apple de Taiwanese fabrikant voor de rechter met een aanklacht die betrekking heeft op de inbreuk van enkele patenten van Apple. Deze aanklacht heeft er voor gezorgd dat de smartphones voorlopig niet de Verenigde Staten in mogen. Als gevolg daarvan zakte de waarde van aandelen in HTC met maar liefst 6,5 procent. Een frustrerend detail voor HTC is het feit dat zij claimen inmiddels al een workaround voor de patenten te hebben geïmplementeerd. Desondanks zal de International Trade Commision eerst een onderzoek af moeten ronden voordat de smartphones het land in mogen.