Microsoft: ‘Tablets streven PC’s voorbij in 2013′

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft heeft aangegeven dat het bedrijf verwacht dat vanaf 2013 de tablet een groter marktaandeel zal hebben dan PC’s, qua verkoopcijfers. Dit komt volgens de softwaregigant mede door de komst van Windows 8, het besturingssysteem dat voor zowel tablets als PC’s bedoeld is.

Antoine Leblond, hoofd van Windows Web Services, sprak tijdens een keynote in Amsterdam over Windows 8. Hij vertelde dat Windows 8 zowel een ‘oude als nieuwe gok’ is. Het besturingssysteem is immers bedoeld voor meerdere soorten apparaten, zoals de PC, laptop en tablet. Dat is een groot verschil met Windows 7, omdat dit besturingssysteem eigenlijk nog gebaseerd was op de laatste grote verandering binnen de Windows-software, waarmee Leblond doelt op Windows 95.

Toch hoeven gebruikers geen compromissen te maken. Windows 8 werkt net zo goed als eerdere versies binnen allerlei verschillende soorten omgevingen. Zo hoeven zakelijke gebruikers volgens Leblond niet te kiezen tussen het apparaat dat ze eigenlijk willen hebben en het apparaat dat ze door hun bedrijf aangereikt krijgen.