HP sleept grote deal met drie telco’s binnen

Abonneer je gratis op Techzine!

Hewlett-Packerd heeft drie van ’s werelds grootste telecomproviders weten te strikken voor een deal. De deal houdt in dat de telecomproviders de aankomende drie jaar ProLiant-servers af zullen nemen bij Hewlett-Packerd.

Hewlett-Packerd wist Vodafone, Verizon en TeleSystems te strikken voor deze deal. Deze telecomproviders zullen gedurende de komende drie jaar ProLiant-servers af gaan nemen voor het gebruik in het eigen netwerk. De deal komt voort uit een samenwerking van de providers, om een standaard in producten te creëren, de samenwerking is echter ook bedoeld om in samenwerking grotere partijen van componenten af te nemen, waardoor er grotere kortingen gerealiseerd worden. De providers zouden volgens HP voor de fabrikant hebben gekozen, om zo een standaard in x86-servers verder uit te breiden.

Naast de levering van servers zal Hewlett-Packard de drie providers ook voorzien van haar Converged Infrastructure-oplossingen. Onder deze oplossingen zouden onder andere HP’s Virtual Connect-technologie vallen.

De financiële details omtrent de deal zijn vooralsnog onduidelijk gebleven, hoewel deze voor HP ongetwijfeld goed nieuws zal zijn. De fabrikant wist de laatste tijd weinig grote deals te realiseren op de zakelijke markt.