‘Google lijdt verlies met eigen tablet’

Abonneer je gratis op Techzine!

De Google Nexus 7 zal Google bij verkoop weinig opleveren, zo wordt duidelijk uit een artikel van Techinsights. Sterker nog, bij de verkoop van een Nexus 7-tablet levert de zoekgigant zelfs geld in.

Google was eerder al open over de kosten van de Nexus 7. Het bedrijf gaf al aan dat er op de verkoop niet veel verdiend wordt. Uit een onderzoek van Fudzilla blijkt dat de losse onderdelen van de Nexus 7 samen zo’n 184 dollar kosten. Daar komen vervolgens nog allerlei lasten zoals productie-, marketing- en logistieke kosten bovenop. De tablet zal in de winkels liggen voor 199 dollar. Het is wel te verwachten dat de productiekosten na verloop van tijd afnemen, waardoor Google op langere termijn wellicht alsnog winst kan maken op de verkoop van de Nexus 7.

De berekeningen houden overigens rekening met de variant met 8 gigabyte aan opslagruimte. Op de Nexus 7 met 16 gigabyte opslagruimte zal Google wel winst kunnen maken. Het verschil in opslagruimte is voor de consument zo’n 50 dollar, maar qua inkoop van componenten zou het verschil slechts 10 dollar bedragen.