‘Google zet rem op alle sociale overnames’

Abonneer je gratis op Techzine!

Er gaan geruchten dat Google voorlopig alle geplande overnames die gerelateerd zijn aan haar eigen sociale netwerk, voorlopig in de wacht zet. Er zouden tot in ieder geval januari volgend jaar geen overnames meer worden afgerond.

Google zou tot deze keuze zijn gekomen doordat het bedrijf zich zorgen maakt om de omvang van het huidige team, maar ook om het eigen Google+. Ontwikkelingen aan Google+ gaan overigens gewoon door, maar Google wil de groei van het team achter dit netwerk tot januari 2013 binnen de perken houden. Dit doet de zoekgigant onder andere door even geen bedrijven over te nemen. Bij overnames is het vaak gebruikelijk dat de werknemers van het overgenomen bedrijf in dienst komen van de overnemende partij.

Het afgelopen jaar heeft Google de nodige overnames afgerond om haar team achter het sociale netwerk uit te breiden en te versterken. Google lijkt nu besloten te hebben het voorlopig even bij het huidige team te houden. Wanneer Google om een reactie werd benaderd antwoordde een woordvoerder met de verwachte woorden dat ‘Google niet op geruchten en speculaties reageert’.