Na de uitspraak van afgelopen vrijdag waarin Apple in het gelijk werd gesteld in de rechtszaak tegen Samsung, laat Apple er geen gras over groeien en heeft het meteen bij de rechtbank duidelijk gemaakt op welke Samsung producten het een verkoopverbod eist in de Verenigde Staten. In totaal gaat het om acht smartphones.

Ondanks dat 28 Samsung-producten deel uitmaakte van de rechtszaak eist Apple slechts een verbod op acht producten. Bij een groot deel van die 28 producten kreeg Apple gelijk van de jury, het bedrijf uit Cupertino heeft er echter weinig aan om ze alle 28 te laten verbieden. Veel van de 28 producten worden allang niet meer verkocht in de Verenigde Staten en zijn inmiddels end of life.

De acht producten waar Apple wel een verbod op eist zijn alle acht smartphones en worden nog wel verkocht in de VS. Het is voor Apple natuurlijk een stuk aantrekkelijker om producten te laten verbieden waar het op dit moment mee moet concurreren in de winkels. Dit kan tot direct gevolg hebben dat Apple meer iPhones verkoopt.

De acht smartphones zijn:

  • Galaxy S 4G
  • Galaxy S2 (AT&T)
  • Galaxy S2 (Skyrocket)
  • Galaxy S2 (T-Mobile)
  • Galaxy S2 Epic 4G
  • Galaxy S Showcase
  • Droid Charge
  • Galaxy Prevail

Nou moet Apple per Samsung product nog aan zien te tonen dat het onherstelbare schade leidt als het product op de markt blijft. Het is nog altijd niet zeker dat het daadwerkelijk tot een verkoopverbod komt omdat het weer opnieuw de rechtbank moet overtuigen. Al zal dat natuurlijk wel iets makkelijker zijn met de uitspraak van afgelopen vrijdag in de achterzak.

Samsung heeft inmiddels gevraagd aan de rechtbank om het verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1, welke sinds juni van kracht is, op te heffen. De jury heeft namelijk bepaald dat deze tablet geen inbreuk maakt het design patent van Apple. Dit is echter wel de reden waarom er een verkoopverbod is ingesteld op deze tablet. Apple heeft bezwaar aangetekend tegen het verzoek van Samsung en eist nu dat de Galaxy Tab 10.1 met 3G-connectiviteit, welke nog niet is verboden, ook wordt verboden. De rechtbank is dus voorlopig nog niet klaar met de twee kemphanen.

Samsung heeft inmiddels op Apple’s motie om acht smartphones te verbieden gereageerd. "Samsung zal alle nodige maatregelen nemen om onze producten beschikbaar te houden in de VS."