Galaxy S III verkoopt beter dan iPhone in Q3

Abonneer je gratis op Techzine!

In het derde kwartaal van dit jaar (juli, augustus, september) is de Samsung Galaxy S III beter verkocht dan Apple’s iPhone 4S. Apple had de afgelopen twee jaar elk kwartaal de best verkopende smartphone in handen en daar is nu een eind aan gekomen.

De Galaxy S III ging het afgelopen kwartaal vaker over de toonbank dan de iPhone 4S maar de vraag is hoelang Samsung deze plek kan behouden, want met de komst van de iPhone 5 is de kans groot dat Apple de positie terug weet te pakken. Het laat echter wel zien dat de dominantie van Apple minder lijkt te worden en de concurrentie van Samsung steeds groter. De Galaxy S III is in elk geval een zeer populaire smartphones bij consumenten en providers.

Volgens de cijfers van Strategy Analytics wist Samsung in het derde kwartaal 18 miljoen exemplaren van de Galaxy S III te verkopen, Apple bleef met de iPhone 4S steken op 16,2 miljoen exemplaren. In totaal is de Galaxy S III al ruim 30 miljoen keer over de toonbank gegaan. Samsung noteerde in het derde kwartaal dan ook een recordwinst van 7,3 miljard dollar.