Steven Sinofsky ontkent gerucht over zijn vertrek

Abonneer je gratis op Techzine!

Het is alweer een paar dagen geleden sinds de aankondiging van Microsoft dat het hoofd van de Windows-divisie, Steven Sinofsky, besloot het bedrijf te verlaten. Dit bracht een aantal geruchten met zich mee, Sinofsky voelde zich genoodzaakt hierop te reageren.

Sinofsky heeft besloten te reageren op één van de laatste geruchten over zijn vertrek bij Microsoft. Er werd gesteld dat Sinofsky is opgestapt omdat hij meer inspraak wilde in een aantal divisies van Microsoft, maar deze wens werd niet ingediend. Dit zou Sinofsky er toe hebben doen bewegen om te vertrekken, maar de voormalig Windows-president ontkent dit.

"Steven heeft blijkbaar de strijd verloren om zowel de Windows Phone- als ontwikkelingsdivisie in zijn macht te krijgen. Ik verwacht dat hij dit als een struikelblok zag in waar hij heen wilde met Windows in de aankomende jaren en dit voor hem een duidelijke indicatie was dat zijn politieke macht bij Microsoft zijn hoogtepunt al had bereikt.", aldus het gerucht dat Hal Berenson in het leven riep.

Sinofsky gaf hierop antwoord: "Hal, hey, Ik voel me genoodzaakt om even wat zaken duidelijk te maken – gerelateerd aan wat je hierboven zegt. Ik heb nooit een discussie afgeroepen om de organisaties/producten die je beschrijft te verenigen, ook heeft nooit iemand mij benaderd om deze in combinatie met Windows 7 of 8 te overzien."