Samsung trekt Europese aanklachten tegen Apple in

Abonneer je gratis op Techzine!

Samsung heeft aangekondigd dat het alle zaken tegen Apple in Europa laat vallen, dit betekent dat alle rechtszaken in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk en Nederland niet langer voortgezet worden.

Bloomberg stelt dat Samsung heeft laten weten alle aanklachten tegen Apple in te trekken, dit omdat het Koreaanse bedrijf van mening is dat bedrijven op een eerlijke manier moeten kunnen concurreren. De aanklachten waren gebaseerd op Samsung’s standaard essentiële patenten.

Naar aanleiding van Samsung’s aanklachten tegen Apple is inmiddels in Europa een onderzoek ingesteld naar de handelswijze van Samsung. Er wordt gesteld dat het bedrijf misbruik zou hebben gemaakt van zijn standaard essentiële patenten. Concurrenten zijn afhankelijk van deze patenten en daarom moeten deze op een eerlijke manier en tegen een redelijke prijs aangeboden worden zodat elk bedrijf er gebruik van kan maken.

Samsung’s keuze om alle aanklachten in te trekken betekent overigens niet dat het onderzoek wat is ingesteld tegen het bedrijf daarmee ook komt te vervallen, maar het laat in ieder geval wel de bereidheid van het bedrijf zien om zich aan de Europese regelgeving te houden.

Of Apple ook een soortgelijke actie op touw zet naar aanleiding van het intrekken van de aanklachten tegen het bedrijf, is tot op heden onbekend. Samsung’s actie geldt niet voor de rechtszaken die in de Verenigde Staten lopen.