Pebble smartwatch in massaproductie genomen

Abonneer je gratis op Techzine!

De bedenkers van de Pebble SmartWatch heben op de CES bekendgemaakt dat het horloge in massaproductie is gegaan. Mensen die het horloge via Kickstarter hebben besteld zullen deze vanaf 23 januari kunnen ontvangen. Het Pebble horloge kan korte berichten weergeven van je smartphone via een Bluetooth verbinding.

Pebble is een van de grote successen van Kickstarter, een website waarop initiatieven via crowdfunding mogelijk worden gemaakt. Het horloge wist uiteindelijk ruim 10 miljoen dollar op te halen en daardoor zijn er op basis van het concept al 85.000 horloges verkocht. Dit was meer dan voldoende om het horloge ook in massaproductie te nemen. Als eerste zal het horloge worden uitgeleverd aan Kickstarter-klanten en daarna is het horloge voor iedereen te koop via getpebble.com. Dat liet Eric Migicovsky, bedenker van de Pebble, tijdens een persconferentie op de CES.

De Pebble is een horloge die je aan je smartphone kan verbinden via een Bluetooth verbinding en vervolgens kunnen er op het e-ink-scherm van het horloge korte berichten worden weergegeven. Bijvoorbeeld sms-berichten of afspraken uit je agenda. Ook kan de Pebble worden ingezet tijdens sportactiviteiten om informatie weer te geven. Het weergeven van datum en tijd behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Verwacht wordt dat het bedrijf twee maanden nodig heeft om alle huidige bestellingen weg te werken. Waarna nieuwe klanten het horloge via de website kunnen bestellen. Het horloge kost 150 dollar en werkt met iOS en Android.