Oud-topman: ‘Ballmer kan einde van Microsoft zijn’

Abonneer je gratis op Techzine!

Steve Ballmer, de CEO van softwaregigant Microsoft, doet zijn bedrijf geen goed. Dit is wat Joachim Kempin, een oud-topman van Microsoft, vertelt in een interview tegenover Reuters. Ballmer zou niet de juiste leider zijn voor ’s werelds grootste softwarebedrijf.

Joachim Kempin was bij Microsoft werkzaam in de periode van 1983 tot 2002. Tijdens zijn periode bij het softwarebedrijf was Kempin verantwoordelijk voor het verkopen van Windows-software aan computerfabrikanten zoals Acer, Toshiba en HP.

"Hoewel ik veel respect heb voor Steve, zou hij onderdeel van het einde van Microsoft kunnen zijn", zo vertelt Kempin. Microsoft heeft een grote reorganisatie in de top nodig, zo denkt Kempin. Dat is ook gelijk het lastige punt, want Ballmer zou niemand die zijn positie bedreigt in zijn buurt dulden. "Steve is een goed zakenman, maar hij had COO moeten worden, niet CEO. Steve heeft limitaties in wat hij wel en niet kan, maar heeft dit zelf misschien niet door."

Kempin is niet de eerste die Steve Ballmer op de schop neemt. In 2011 deed David Einhorn, een invloedrijk zakenman, ook een boekje open over Steve Ballmer. Destijds riep Einhorn om het vertrek van Ballmer. Ook het vertrek van Windows-president Steven Sinofsky zou geen toeval zijn, hij zou grote onenigheid hebben gehad met Ballmer. Van Sinofsky werd verondersteld dat hij Ballmer zou opvolgen als CEO.