WhatsApp op iOS kost nu 89 cent per jaar

Stay tuned, abonneer!

Vanaf vandaag is WhatsApp Messenger voor de iPhone gratis te downloaden, net zoals dit op andere platformen al langere tijd het geval is. Dat betekent echter ook dat gebruikers van de chatdienst voortaan na het eerste jaar elk jaar 89 eurocent moeten afstaan om WhatsApp te kunnen gebruiken.

Het gebruik van ’s werelds populairste chatdienst is op systemen met Android, BlackBerry OS en Windows Phone al altijd gratis geweest. WhatsApp is echter ook op deze platformen van plan om jaarlijks een bedrag te vragen, of doet dat zelfs al. Er is echter nog veel onduidelijk over de kosten die de dienst met zich meebrengt.

Gebruikers die in het verleden al 89 eurocent aanschafkosten voor de applicatie neertelden hoeven zich overigens geen zorgen te maken; hun levenslange abonnement blijft gehandhaafd. De wijziging geldt dus voor gebruikers die nog geen WhatsApp hadden aangeschaft of wisselen van telefoonnummer.

WhatsApp heeft gekozen voor de invoer van abonnementen omdat het dan zekerheid van inkomsten heeft en geen advertenties hoeft te tonen binnen de applicatie. Jan Koum, CEO van WhatsApp zei: "We hebben een sterke afkeer voor advertenties en doen daar dus zelf ook niet aan. We zijn daar trots op, want wie houdt er nou van advertenties?"

WhatsApp Messenger is gratis te downloaden vanuit de App Store.