LG start productie gebogen OLED-panels in 2014

Abonneer je gratis op Techzine!

LG heeft bekendgemaakt dat het in de tweede helft van 2014 begint met de massaproductie van OLED-schermen. Het was oorspronkelijk de bedoeling om in de eerste helft van 2014 te beginnen met de productie maar dat bleek niet haalbaar. LG is nu begonnen met het installeren van de apparatuur in de fabrieken om de panelen te gaan fabriceren.

LG heeft ongeveer 650 miljoen dollar geïnvesteerd in een fabriek in Paju, Zuid Korea. De bouw van de nieuwe productielijn is nu begonnen en vanaf de tweede helft van 2014 moeten daar OLED-panelen van de band gaan rollen. LG heeft al enkele OLED-televisies aangekondigd waarvan ook sommige met een gebogen scherm.

De fabriek in Paju zou per maand maximaal 26.000 glasplaten kunnen verwerken en daarmee kunnen ongeveer 150.000 panelen van 55 inch worden gemaakt. Alleen dat is bij een yield van 100 procent, dan moeten alle panelen die van de band rollen dus perfect zijn en geschikt om te verkopen. 100 procent is niet haalbaar, LG zou op dit moment pas op een yield van 30 procent zitten, waardoor 1 op de 3 panelen maar geschikt is. Iets wat ook straks terug te zien zal zijn in de prijzen van de OLED-televisies. Hoe meer ervaring LG op gaat doen met het fabriceren van deze panelen, hoe hoger de yields uiteindelijk zullen gaan worden.

De nieuwe OLED-schermen zijn opnieuw een stuk beter dan de schermen die op dit moment verkrijgbaar zijn. OLED is de opvolger van LCD en LED. Behalve LG is ook Samsung druk bezig met het maken van OLED-panelen.