Canonical’s Ubunut Edge is het meest succesvolle crowdfundingproject ooit geworden, nu de teller op 10,3 miljoen dollar staat. Dat is hoger dan het vorige record, wat werd neergezet door de Pebble-smartwatch.

Canonical is ondanks dit succes nog lang niet waar het wil zijn: omgerekend is er nu 7,72 miljoen euro opgehaald, terwijl het project pas doorgang vindt wanneer de teller de 24 miljoen euro passeert. Canonical heeft op het moment van schrijven nog 6 dagen over en daarmee lijkt het doel vrijwel zeker niet haalbaar.

Ondanks dat vervelende vooruitzicht viert Canonical toch een klein feestje, nu het record van de Pebble-smartwatch uit de boeken is gewerkt. Het slimme horloge wist om precies te zijn 10.266.845 dollar te genereren. Doordat er via Indiegogo inmiddels 14.500 Ubuntu Edge-smartphones zijn besteld, kon Canonical een hoger bedrag bereiken.

Er werd ook gebruik gemaakt van de gelegenheid om een nieuwe optie toe te voegen. Bedrijven kunnen nu een starterspakket met 10 exemplaren van de Ubuntu Edge bestellen voor een bedrag van 7.000 dollar. Die bedrijven krijgen daarbij ook toegang tot online workshops en 14 dagen online ondersteuning.