Met de overname van de hardware-afdeling van Nokia door softwaregigant Microsoft voor de deur, bemoeit Microsoft zich nog snel even met het uitbrengen van een eigen tablet door het tot nu toe nog zelfstandig opererende Nokia.

Vorige maand nog kwam er meer informatie binnen over de tablet die uit de handen van het Finse Nokia zou komen. Deze tablet, die zou gaan draaien op het mobiele besturingssysteem Windows RT, zou eind deze maand door Nokia uit de doeken worden gedaan. De tablet zou draaien op een Snapdragon 800-processor en 2GB werkgeheugen meekrijgen.

Nu gaat het gerucht dat Microsoft de lancering van een dergelijke tablet liever niet ziet gebeuren en zelfs Nokia verzocht zou hebben deze lancering volledig te annuleren. Ook de komst van meer Asha-smartphones, een goedkopere featurephone geproduceerd door Nokia, zou een ontwikkeling zijn waar Microsoft zich niet in kan vinden.

Een verklaring voor het willen tegenhouden van de tablet zou kunnen zijn dat deze zich in het vaarwater van de nieuwe Surface-tablets zou kunnen begeven.