Google lijft maker van audiowachtwoorden in

Abonneer je gratis op Techzine!

Google zet zijn kruistocht richting het overlijden van het gebruikelijke wachtwoord voort. De zoekgigant heeft een nieuwe overname gedaan, welke mogelijk kan bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuw soort wachtwoord.

SlickLogin is overgenomen door Google. Het Israëlische bedrijfje bestond uit slechts drie werknemers en was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van wachtwoorden op basis van een app op een smartphone die hoge geluidsfrequenties van een ander systeem opvangt om in te loggen. Vooralsnog was deze technologie echter enkel in ontwikkeling en werd deze nog niet toegepast in commerciële producten.

De werknemers gaan nu voor Google aan de slag. "Google gelooft in dezelfde gedachten als wij. Inloggen moet makkelijk in plaats van frustrerend zijn, terwijl authenticatie wel effectief moet blijven," zo staat te lezen in een statement op de website van SlickLogin.

Het is onduidelijk wat voor bedrag is gemoeid bij de overname van SlickLogin. De waarde van het bedrijf wordt op "meerdere miljoenen" geschat door Geektime, dat als eerste de overname meldde.