Microsoft opent servicepunten bij de BCC voor Windows XP-gebruikers

Abonneer je gratis op Techzine!

Microsoft gaat servicepunten openen voor Windows XP-gebruikers, de servicepunten komen in de winkels van elektronicaketen BCC. Mensen die nog Windows XP op hun computer gebruiken, kunnen daar terecht met hun vragen over de aflopende ondersteuning van het bijna 13 jaar oude besturingssysteem.

In Nederland zouden nog ongeveer 1 miljoen computers met Windows XP actief zijn. Hoewel de meeste systemen bij overheden en bedrijven actief zijn, zijn er ook nog een hoop consumenten die thuis een Windows XP-computer gebruiken. Voor deze mensen worden de servicepunten nu ingericht, zij kunnen met al hun vragen over de aflopende ondersteuning daar terecht.

Uiteindelijk zal het advies van het servicepunt ongetwijfeld zijn dat gebruikers het beste kunnen upgraden naar Windows 8.1 (review), of mogelijk Windows 7.

De mensen die nog gebruikmaken van Windows XP en geen zin hebben om naar de BCC te gaan, kunnen ook ons artikel lezen met vijf alternatieven voor Windows XP. Voor degene die nog twijfelt of Windows XP echt een risico vormt na 8 april: Op die datum loopt de ondersteuning af. Je kan onze blog lezen over de nachtmerrie die Windows XP vanaf dan gaat worden voor de gebruikers.