The Phone House gaat 50 winkels sluiten en 200 banen schrappen

Abonneer je gratis op Techzine!

De winkelketen The Phone House zal 50 winkels sluiten, omdat de financiële resultaten tekortschieten. Onder andere door het sluiten van de winkels zullen ook meer dan 200 banen komen te vervallen.

In een persbericht geeft The Phone House aan dat het sluiten van de winkels het resultaat is van de opkomst van online winkelen. Steeds meer mensen laten de fysieke winkels links liggen bij een nieuwe aankoop en sluiten direct online een abonnement af. Door de aandacht te verleggen naar de online verkoop moet er een betere balans binnen het bedrijf ontstaan.

Tegelijkertijd met de sluiting van de individuele winkels is The Phone House ook bezig met de opening van nieuwe mini-winkels in de Mediamarkt. Daarom gaan er uiteindelijk onder de streep maar vijf winkels verdwijnen.

Het is momenteel nog onduidelijk welke winkels zullen verdwijnen of fuseren, het definitieve besluit daarover moet in september vallen. 170 winkelmedewerkers zullen hun baan verliezen, ook op het hoofdkantoor zullen zo’n 40 mensen hun baan kwijtraken.