‘Samsung Galaxy S6 gebruikt nieuw type van draadloos laden’

Abonneer je gratis op Techzine!

Met de Samsung Galaxy S6 komt het draadloos opladen via magnetische resonantie wellicht van de grond. Volgens Koreaanse media zal het Zuid-Koreaanse bedrijf het nieuwe vlaggenschip van deze laadmethode voorzien.

We horen inmiddels al jarenlang dingen over draadloos opladen via magnetische resonantie, maar vooralsnog is het er wat betreft consumentenproducten nog steeds niet van gekomen. Met de Galaxy S6 komt daar mogelijk verandering in, de techniek zou klaar zijn voor gebruik in massaproducten. Intel zou later dit jaar ook de eerste laptops met deze laadmethode willen presenteren.

Het grootste voordeel van laden via magnetische resonantie is dat het op enige afstand nog steeds werkt. Bij laden via magnetische inductie, zoals we dat onder andere kennen van verscheidene Lumia-smartphones, moet het toestel tegen het laadstation liggen om op te kunnen laden. Een draad is weliswaar niet nodig, maar écht ideaal is het ook weer niet. Magnetische resonantie is wat dat betreft wellicht een uitkomst, maar we moeten nog afwachten op wat voor afstand het laadproces nog steeds zal werken.