1 min Devices

Chromecast voortaan door het leven als Google Cast

Google heeft besloten de Chromecast-apps een naamswijziging te geven, het hele platform gaat nu verder onder de naam Google Cast. De Chromecasts die in de winkel liggen zullen op dit moment niet van naam worden veranderd en blijven gewoon de naam Chromecast dragen, mogelijk wordt de naam bij een volgende versie wel aangepast.

Google kiest wel vaker voor het aanpassen van namen van producten of om de focus rond een product aan te passen. De Chromecast was uiteindelijk gewoon een een stukje hardware waar het bedrijf niet al te hoge verwachtingen van had, maar het bleek een schot in de roos en de Chromecasts werden erg populair. Dat betekent ook dat Google meer aandacht besteedt aan de producten en het protocol, zo werd vorig jaar al de mogelijkheid toegevoegd om alleen audio te streamen en kwam een speciaal Chromecast voor audio op de markt.

Nu heeft Google besloten om de naam van het platform aan te passen in Google Cast. De apps hebben dan ook een naamswijziging gekregen en mogelijk krijgen de Chromecast-dongles in de toekomst ook nog een naamswijziging maar op dit moment nog niet.