2min Devices

Nieuwe details over gezichtsherkenning en virtuele thuisknop iPhone 8

Nieuwe details over gezichtsherkenning en virtuele thuisknop iPhone 8

Dik een week geleden gaf Apple per ongeluk de firmware voor de HomePod vrij, die draait op iOS. Daarvoor konden ontwikkelaars een heleboel details onthullen over de iPhone 8, terwijl Apple die allemaal had willen bewaren voor de presentatie van de smartphone. Vandaag is er iets bekend over de thuisknop op het apparaat en de manier waarop Apple Pay gaat werken straks.

Ontwikkelaar Guilherme Rambo vond in de firmware een aantal verwijzingen naar ‘Pearl ID’. Dat is de naam die Apple lijkt te geven aan het gezichtsherkenningssysteem dat draait op de iPhone 8. Volgens Rambo zal de software meerdere gezichten kunnen herkennen en is hij toegankelijk voor apps van derden. Dat impliceert dat het ook mogelijk wordt om betalingen te doen met gezichtsherkenning, waar binnen iOS nu de vingerafdruk de gangbare methode is.

Rambo schrijft verder dat de firmware ook verwijst naar ‘multi biometric’ als het aankomt op Pearl ID. Dat zou betekenen dat de telefoon mogelijk een tweetraps biometrische authenticatie ondersteunt. Zo zouden gebruikers bijvoorbeeld de gezichtsherkenning én vingerafdruk moeten combineren voor bepaalde zaken. Ook lijkt de firmware te suggereren dat zowel de voor- als de achtercamera van de iPhone 8 gebruikt kan worden voor gezichtsherkenning.

Er is verder nieuws over de virtuele thuisknop. Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith stelt dat de knop van grootte kan veranderen, en dat hij deel uit maakt van een gebied onderin het scherm waar verder geen informatie weergegeven wordt. De thuisknop kan volgens hem ook verdwijnen, dus als er bijvoorbeeld een video wordt afgespeeld, zal die wellicht niet te zien zijn.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/895486535742705664

Ook maakte een designer aan de hand van specificaties die Troughton-Smith naar buiten bracht een schets van de bruikbare schermruimte van de iPhone 8. Daar lijkt inderdaad een soort uitsnede in te zitten, waar ruimte is voor de camera en een speaker.

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/895561638157340672

De iPhone 8 zal volgens de vele geruchten in september gepresenteerd worden, tegelijk met de iPhone 7S en 7S Plus. Het toestel beschikt over een groot OLED-scherm dat de hele voorkant bedekt en zou draadloos opgeladen kunnen worden. De iPhone 8 zou verder meer dan 1.000 dollar kosten, omdat diverse fabrikanten moeite hebben met de aparte vorm van het display.