1 min

Thales heeft de Samsung Pay app voor contactloos betalen geëvalueerd en gecertificeerd voor de Galaxy S8 en S8+ smartphones. Daardoor kunnen de netwerken voor beveiligde betalingen van de grootste creditcards, waaronder MasterCard en Visa, gebruikt worden op de in maart van dit jaar onthulde smartphones.

Dat meldt Thales vandaag. Met de betaalapp Samsung Pay met HCE-functionaliteit kunnen gebruikers hun bankpas- en creditcardgegevens op hun smartphone bewaren. Vervolgens kunnen ze met het contactloze betalingssysteem, dat gebruikmaakt van de technieken NFC en MST, betalingen aan de kassa uitvoeren.

Uitrol betaalmethode

Samsung rolt de betaalmethode momenteel wereldwijd uit voor gebruikers. Het wordt daarbij ondersteund door meer dan duizend banken en creditcardmaatschappijen. “Het succes van mobiele betalingen is alleen compleet als deze geheel veilig zijn,” aldus Laurent Maury, Vice President, Critical Information Systems and Cybersecurity, Thales.

De samenwerking tussen Thales en Samsung kwam voort uit een goede relatie die het heeft met MasterCard en Visa. Thales exploiteert een van de eerste laboratoria die door Visa in 2014 werden geaccrediteerd voor het uitvoeren van verschillende beveiligingsevaluaties van op HCE gebaseerde bankapplicaties.

Thales werkt verder al vele jaren samen met Samsung voor het leveren van cryptografische beveiliging op kritieke punten in het fabricageproces van mobiele telefoons en andere slimme apparaten. Verder heeft het bedrijf een sterke positie op het gebied van cyberbeveiliging voor de banksector. Thales draagt bij aan de beveiliging van 80% van alle betalingstransacties en verzorgt de databeveiliging voor 19 van de 20 grootste banken ter wereld.