Tesla lanceerde afgelopen vrijdag niet alleen zijn eerste elektrische vrachtwagen, maar presenteerde ook een nieuwe Roadset. Dat is echter niet het enige nieuwe product. Het bedrijf heeft ook een powerbank vrijgegeven. Die werd niet tijdens het evenement onthuld.

Dat blijkt uit de Amerikaanse versie van de site van Tesla, waar het product ineens te vinden is. De externe batterij is voorzien van drie connectors: usb, micro-usb en een Apple lightning-connector. Daarmee kunnen gebruikers onderweg hun Android-telefoon of iPhone opladen.

Geinig product

Hoewel dat een opmerkelijk product lijkt voor een autofabrikant, is het eigenlijk ook niet heel vreemd, gezien de producten die het bedrijf al verkoopt. Naast elektrische auto’s, heeft Tesla immers ook een Gigafactory, waar batterijen van de band rollen. Daaronder bevindt zich ook de Powerwall.

De powerbank wordt met soortgelijke technologie geleverd. In het apparaat bevindt zich een enkele 18650 cel, met een capaciteit van 3.350 mAh. Diezelfde cel vinden we ook in de Tesla Model S en X voertuigen, maar natuurlijk in grotere aantallen. Mocht je de powerbank willen kopen, moet je wel maar liefst 45 dollar betalen.

Dat is een vrij forse prijs voor een powerbank, want soortgelijke producten zijn voor een tientje te koop. Wellicht dat Tesla om die reden ervoor gekozen heeft het er op alle mogelijke manieren uit te laten zien als een Tesla-product. Hij ziet eruit als het Supercharger monument van de Tesal Design Studio en past ook prima binnen de auto’s van de fabrikant.