The Motion Picture Association of America (MPAA) voert een onafgebroken strijd tegen filmpiraterij, maar wordt nu door een filmmaker zelf beschuldigd van het illegaal kopiëren van films.

Degene die de MPAA beschuldigd is regisseur Kirby Dick, die zijn film afgelopen november voor classificatie opstuurde naar de MPAA.
De film genaamd "This Film Is Not Yet Rated" is een kritische documentaire over de MPAA en zal vandaag op het Sundance Film Festival in premiere gaan.

Volgens de LA Times is Dick nu zeer ontstemd over het feit dat de MPAA interne kopiëen heeft gemaakt, zonder daar eerst toestemming voor te vragen. De MPAA vindt op haar beurt dat Dick op een goedkope manier publiciteit zoekt voor zijn film.

Het is dus een beetje moddergooien tussen beide partijen. Dick wil zijn documentaire aantonen dat de organisatie te streng is op het gebied van sex en te makkelijk is op het gebied van geweld. De MPAA beschuldigd Dick er echter weer van dat hij voor zijn documentaire in vuilnis van medewerkers gezocht zou hebben en ze gevolgd zou hebben.

Op de website van de MPAA is te lezen: "Het fabriceren, verkopen, distribueren of kopiëren van films zonder toestemming van de rechthebbenden is illegaal". Dick heeft daarom een e-mail gestuurd naar de MPAA met de vraag waarom er aan hem geen toestemming is gevraagd en toch kopiëen zijn gemaakt van zijn film. Tevens wil hij dat alle kopiëen aan hem overhandigd worden.