1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Terwijl veel winkeliers met de prijs van HD DVD- films en -spelers gaan stunten nu Toshiba de stekker uit het formaat heeft getrokken, is er een Japanse winkelketen die besloten heeft het over een andere boeg te gooien. Winkelketen Edion heeft namelijk laten weten dat klanten die een HD DVD-speler of -recorder hebben aangeschaft deze om kunnen ruilen voor een Blu-ray-variant.

Volgens Edion hebben HD DVD-bezitters in feite een apparaat in huis waar ze in de nabije toekomst al niets meer aan hebben. Hoewel Edion gewoon lege HD DVD-schijfjes en -films blijft verkopen heeft het bedrijf besloten om haar klanten de hele maand maart de mogelijkheid te bieden hun HD DVD-speler om te ruilen voor een Blu-ray-speler.

Uiteraard zitten er wel wat voorwaarden aan vast, maar die zijn zondermeer redelijk te noemen. Klanten moeten het prijsverschil tussen hun HD DVD-apparaat en de nieuwe Blu-ray-speler zelf ophoesten. Daar staat tegenover dat Edion ook geld teruggeeft als de klant kiest voor een Blu-ray-apparaat dat goedkoper is dan het HD DVD-model dat hij inlevert. Edion neemt in totaal zeven modellen terug, te weten de RD-A1, RD-A300, RD-A600, RD-A301, HD-XA1, HD-XA2, en de HD-XF2. Een vervangend Blu-ray-apparaat mag van Sony, Panasonic of Sharp zijn.