2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Gizmodo zegt een bericht opgevangen te hebben vanuit het interne forum van de winkel Circuit City. In dit bericht wordt gezegd dat de gebruikers die recentelijk nog een HD DVD-speler gekocht hebben bij de desbetreffende winkel deze in kunnen ruilen voor een Blu-Ray-speler.

De gebruikers die in de laatste paar weken van het gevecht tussen HD DVD en Blu-Ray nog een HD DVD-speler gekocht hebben zouden eigenlijk allemaal moeten weten dat één van beide formaten uit zou sterven. Circuit City zegt echter dat zij er nou voor zal zorgen dat de kopers van HD DVD-spelers niet de dupe zullen worden van het recentelijk uitgestorven formaat.

In het bericht wat Gizmodo op het forum van Circuit City gevonden heeft wordt, zoals bij de meeste al bekend was, ook verteld dat het formaat uitgestorven is. Naast dit wordt er ook nog eens in duidelijk gemaakt dat consumenten hun gemaakte kosten ongedaan kunnen maken. In het forumbericht staat het volgende: "Wij willen de kopers die recentelijk een HD DVD-speler gekocht hebben niet overstuur maken doordat zij erachter gekomen zijn dat het formaat nergens meer verkocht zal worden. Voor deze speciale gelegenheid kondigen wij met veel vreugde aan dat de gedupeerde hun spelers om mogen ruilen voor een Blu-Ray-speler, zelfs wanneer het al een aantal maanden geleden is dat de consument de speler gekocht heeft. Wanneer de gebruiker geen Blu-Ray-speler wil kunnen wij ook een tegoedbon geven met de waarde van het aankoopbedrag. Producten die minder dan 30 dagen geleden gekocht zijn worden volgens de normale procedure behandeld."

Ondanks het feit dat er geen periode vermeld is waarbinnen dit geldt, gaat men er vanuit dat elke speler die de afgelopen drie maanden gekocht is, terug gebracht kan worden. In plaats van de producten opnieuw te proberen verkopen als producten die teruggebracht zijn, wordt vermeld dat alle producten teruggestuurd worden naar Toshiba. In tegenstelling tot de hardware is het niet mogelijk om de software terug te brengen.

Overigens is Circuit City niet de eerste winkelketen die deze actie begint, eerder startte de Japanse elektronicaketen Edion al een soortgelijke actie.