Waar we eerder nog berichtten dat de prijsdaling van de 8GB-iPhone in het Verenigd Koninkrijk de verkoop stimuleerde, blijkt nu uit verschillende berichtgevingen dat de 8GB-variant van de iPhone mogelijk niet meer leverbaar is.

De Britse telecomprovider O2 maakte in samenwerking met retailer Carphone Warehouse op woensdag 16 april bekend dat het tot 1 juni 2008 de 8GB-variant van de iPhone voor 169 in plaats van 269 Britse ponden zal verkopen. Hierop groeiden de verkopen van iPhones explosief, zoals wij afgelopen woensdag berichtten.
De verkopen zouden volgens medewerkers van Carphone Warehouse en O2 meer dan verdubbeld zijn.

Vandaag werd echter bekend dat de stormloop op iPhones in het Verenigd Koninkrijk ervoor gezorgd heeft dat er geen enkele 8GB-iPhone of 8GB-iPod Touch meer beschikbaar is. MacRumors spreekt van een zogenaamde End-of-Life (EOL), wat betekent dat de 8GB-varianten van beide apparaten niet meer leverbaar zijn en de voorraad ook niet aangevuld zal worden.
Op de website van Carphone Warehouse prijkt de melding "uit voorraad" terwijl op de website van O2 zelfs de melding "niet langer verkrijgbaar" te lezen valt.

MacRumors heeft een email in handen gekregen, waarin Carphone Warehouse haar filialen meedeelt dat de iPhone niet meer leverbaar is en dat de voorraad (voorlopig) niet aangevuld zal worden. Daarnaast vraagt het alle promotiemateriaal voor de iPhone uit de winkels te verwijderen, wat toch echt lijkt aan te geven dat de huidige iPhone verleden tijd is in het Verenigd Koninkrijk. Men verwacht nog steeds dat Apple binnenkort met een 3G-variant van haar iPhone komt. Meest waarschijnlijke lanceringsdatum is 10 juni, de dag waarop Apple-baas Steve Jobs een keynote geeft tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference.