Het is nog steeds niet duidelijk wanneer de NS met haar draadloos internet komt, meldt minister Eurlings (CDA) van Verkeer. Hij stelde vorig jaar vijftien miljoen euro beschikbaar voor het aanleggen van draadloos internet in treinen.

Eurlings schreef dinsdag in een brief aan de tweede kamer dat hij alles op alles zal zetten om de NS te laten starten met het installeren van draadloos internet. Echter kan Eurlings de NS niet dwingen om hiermee te starten.

Zowel de Nederlandse Spoorwegen, als minister Eurlings kunnen niet inschatten hoelang het gaat duren voordat de passagiers kunnen internetten. Omdat het een erg complex project is gaat het langer duren dan verwacht. De NS meldt ook dat er tien marktpartijen geïnteresseerd zijn in het aanleggen van dit netwerk.

Volgens Eurlings is het belangrijk dat er internet in de trein komt. Dit zal meer mensen verleiden om de trein te nemen. Eerder zei de minister ook al dat dit een grote meerwaarde zal zijn.

In de treinen van Connexxion is het al sinds augustus mogelijk om te internetten, maar Connexxion heeft het gedaan zonder subsidies uit Den-Haag. Connexxion-treinen rijden op de trajecten Almelo-Mariënberg en op de Valleilijn, tussen Amersfoort en Ede-Wageningen. Eurlings zegt dat de systemen van Connexxion minder complex zijn dan die van de NS, ook heeft Connexxion veel minder treinen rijden.